Treceți la conținutul principal

Vacanta la Sighisoara


             Buna dragii mei, stiu ca asta ar trebui sa fie o postare mai veche, mai exact din vara, dar nu am apucat sa o postez pana acum deoarece am avut cateva probleme tehnice vizavi de aceste postari. 

         Recomandarea de azi fiind despre Sighisoara, resedinta de judet a Muresului. Ce sper eu sa va ajute in organizarea vacantei de vara de anul viitor. Si spun vara pentru, presupun eu, ca in anotimpul rece nu ar avea acelas farmec, chiar daca este o zona muntoasa. Vara in Sighisoara te simti ca o printesa, deaorece totul in jurul tau este in stil Medieval, inclusiv muzica ce se aude pe strazi este din acea perioada. 

      Intai de toate am sa va prezint un scurt istoric al oarsului. Localitatea fiind intemeiata de colonistii germani, trimis de regele Ungariei de la vreme respectiva , pentru a apara frontul de este al granitei. Oameni de etnie germanica au fost numiti saxoni, iar colonisti adevarati sunt cunoscut drept " SASII TRANSILVANENI".

         Din 1600 pana in 1658 cetatea v-a fi atacata si condusa de diverse personalitati. Iar in anul 1646 orasul este infectat de ciuma, uramand sa moara 2.000 de locuitori, iar in 1709, numarul lor ajungand la 4.000 de locuitori. O alta chestie interesanta este ca orasul aproape a fost distrus din cauza unui incendiu de proportii, unde au ars 624 de case, 7 turnurii de aparare si Biserica Manastirii. 

        Sighisoara a fost condusa si de catre Vlad Dracu, membru al familiei Basarbilor, fiu al lui Mirce cel Batran. Acesta a fost Vasal al Regelui Ungariei. Acesta venind la puterea cedati in 1431 beneficiind de sustinerea lui Sigismund de Luxemburg. Tot acesta il integreaza pe Vlad in Ordinul Dragonului. In 1447 Vlad v-a fi asasinat impreuna cu fiul sau cel mare, ce se spune ca a fost ingropat de viu. Dupa aceasta Iancu pune la conducere un General al neamului Danestilor, ce v-a fi si acesta asasinat.  Vlad a mai avut 2 fii, Vlad Tepes si Radu.


      ORDINUL DRAGONULUI: 

  Stiu un subiect ce poate parea plictisitor pentru voi, dar eu sper sa va placa, deoarece pare un subiect demn de un film. 

    Simbolul acestuia fiind un dragon, iar scopul acestora era apararea crestinismului. Cei din ordin au mai fost asociati si cu Ordinul Cavelerilor din Malta sau cu Ordinul Cavalerilor Teutoni. Tatal lui Vlad Tepes fiind numit Dracu, dupa numele latin al ordinului ( Draco)

     Acest ordin a luat nastere in 1408, iar creatorul lui fiind Sigismund de Luxemburg. 


        Divizia acestora fiind "Puterea Dragonului", iar patrinii spirituali erau, Sf Ghiorghe si Sf Arhanghel Mihai. Simbolul Dragonului incolacit cu coada in jurul gatului semnifica puterea de sacrificiu a propriei vieti. 

        Cu acesata poveste prezentata despre Sghisoara, pot vorbi si despre cea de azi si ce am facut eu acolo. Acest oras fiind un deliciu numai privindu-l, nu neaparat sa vizitezi ceva in el. 

           Cu o sumedenie de case colorate ce au atasate coarne de cerbi sau diferite ornamente interesante, Sighisoara este un loc plin de istorie unde poti vizita o groaza de puncte interesante. 

         Toate aceste case se gasesc in interiorul cetatii tot o data acolo se gasesc si turnurile de aparare ce au mai ramasa. 

  


         


          OBIECTIVE TURISTICE:

        Incep prin prezentarea Cetatii, unde se gasesc marea majoritatea a obiectivelor turistice. 

     1. TURNUL CU CEAS:

       Acesta fiind cel mai masiv dintre cele 9 turnurii de aparare ce s-au pastrat pana acum, avand o inaltime de 64 de metrii. Fiind considerat si monument istoric. 


 


      2. TURNUL FIERARILOR:


     
Un alt turn de aparare ce s-a pastrat pana acum, fiind de dimensiunii mai reduse decat celalat. Interiorul fiind si el mic, da foarte intretinut, plin cu panouri de informare, ce contin istoria orasului, plus in interior poti viziona si un filmulet animat de scurt metraj cu istoria si povestea cetatii.

       3. SCARA ACOPERITA:


          
O data ajunsi in varfa v-om gasii Biserica Cetatii ce are si ea o istorie interesanta plus o scoala. Drumul pana sus este ceva de urcat fiind destule scarii da o experienta interesanta.

        4. Turnul Croitorilor:


 

         5. Trenuletul.

      Si daca nu va place istoria sau sa stati sa vizitati v-a recomand plimbarea cu trenuletul ca va plimba prin cetate si prin jurul ei. Si cred eu ca este tare dragut sa vezi toate acele case colorate si frumoase. 

              Si o ultima recomandare pe care o am pentru voi ce nu are ea legatura directa cu Sighisoara da poate fi gasit in judetul Mures. 

           Domeniul Recas, da ce are legatura cu vinul, da nu la crame  ci in domeniu, unde puteti gasii cabanute unde va puteti caza, si sa stati in aer liber. In domeniu puteti sa va bucurati si de un hipodrom. Cei de la Recas au o " colectie" splendida de cai, cai imensi si satanosi ce arata impunatorii, dar de altfel si foarte blanzi. Intr-un cuvant tot domeniul arata ca o poveste si eu il recomand celor ce simt devoia unei deconectarii de la mediul cotidian.


                                                  

         Sper sa fie util tot ce am zis eu mai sus, sa v-a bucuratii vizual de poze, ce sper ca va si inspira, si sper sa vizitati si voi Sighisoara cat si restul oraselelor din Judetul Mures pentru ca veti avea multe de vazut. Va pup si va imbratisez. Ne vedem saptamana viitoare. 😘






        

   





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Blogmas-Ziua 6- Treburii iernatice

        Buna dragilor, o noua zi un nou Blogmas. Bine v-am regăsit și astăzi cu un nou articol festiv.       Cum a fost Sf Nicolaie pentru voi și ce va adus ?      Astăzi vorbim despre diverse modalități de relaxare în perioada rece în care ne aflam.         Prima mea recomandare pentru acest articol este sa faceți orice va face pe voi fericiți. Cum ar fi sa va uitați la un film sau serial în orice tematica va place alături de o paturica groasa și o ciocolata sau cafea calda, cum prefera fiecare. Poate și în compania unui prieten pufos sau al unei persoane dragi.     O alta recomandare ar fi sa petreceți timp cu familia, cu persoanele dragii și cu oricine va poate aduce o satisfacție.      Sa vizitați locuri fabuloase în aceasta perioada cum ar fi: târgurile de Crăciun, vizite la munte, la schi sau în vacanta în zone rurale din România.      Tot în aceasta perioada va recomand sa va bucurați de orice atenție veți primii din parte oamenilor din jurul vostru, orice cadou sau orice gest m

Met Gala

           Buna dragilor, pentru articolul de azi m-am gandit sa povestim si sa impartasesc si cu voi opinia mea despre cateva tinute care mi-au placut.      Astazi vorbim despre Met Gala ce a avut loc la New York, pe data de 2 mai. Tin sa mentionez ca eu nu sunt deloc avizata sau in masura sa imi dau cu parerea asupra creatiilor care au fost prezente, dar pot sa va spun  despre ce mi-a placut si ce chiar m-a impresionat. Am ales sa vorbim despre aceasta gala astazi, deoarece este unul din evenimentele mele preferate pe care il urmaresc cu mare drag. Sunt de parere ca absolut toate tinutele care sunt prezentate sunt extraordinar  de spectaculoase, fie ca imi plac mie sau nu.         Inainte de a incepe sa va arat ceea ce mi-a placut, vreau sa spun si cateva informatii interesante despre acest eveniment.      Met Gala se tine din 1995 la New York, iar aceasta gala  celebreaza moda  intr-un mod extravagant, avand ca scop nu doar defilarea celebritatilor in cele mai superbe si neobișnuite

Blogmas- Ziua 4- Machiaj de Crăciun

            Buna dragilor, astăzi vin la voi cu un machiaj de Crăciun, ceva simplu și special.        Pana începem sa povestim chiar aș vrea sa știu părerea vostru despre cele trei articole postate pana acum.  V-au plăcut? le-ați găsit interesante? Și vreau sa știu dacă ne-ați vizitat sâmbătă la târg?     Dacă răspunsul este de, detaliați ce va plăcut, ce nu, ce ar mai trebuii îmbunătățit.      Și încă un bonus pe data de 17 și 18 decembrie voi fi iar la târgul Lott de pe Calea Victoriei nr 32-34.     Bun astăzi am zis ca vin la voi cu un machiaj tare interesant și drăguț de Crăciun.       Am ales acest prim machiaj craciunistic așa simplu, pentru a va inspira și pentru al face ori cine isi dorește.  Plus am văzut machiajul pe Pinterest și m-am gândit ca e perfect ca prim machiaj. Și da or sa mai urmeze câteva pana la finalul Blogmasului.         Am început machiajul simplu, prin a îmi curata tenul foarte bine și prin al pregatii cu seruri și baza de machiaj. Prima data am făcut ochii