Buna dragilor, și bine v-am găsit la un nou articol. Încep prin a va ura la multi ani tuturor ce isi serbează ziua azi de Sf Nicolaie.
Știu ca am abordat subiectul asta și anul trecut, dar am zis de ce nu sa o facem și anul acesta și sa îl transformam intr-o tradiție, desi cred ca în curând nu voi mai avea informații noi de adus pe aceasta tema.
Pe scurt ideea este ca mă bucura tare mult sa vorbim despre astfel de tradiționale românești și nu numai românești ci și internaționale.
Anul acesta o sa vorbim doar despre Tradițiile de Moș Nicolaie ce au loc.
Sper sa îl găsiți și anul acesta la fel de interesant ca anul trecut.
Cu toții știm deja care este treaba cu Moș Nicolaie. Și aceea fiind faptul ca an de an lasă cadouri în ghetuțe este o tradiție lăsată moștenire încă din timpul vieții sale, datorită mărinimiei de care a dat dovadă. Acesta a făcut multe fapte bune la viața sa, dar una dintre cele mai cunoscute este reprezentată de cazul unor trei fete care nu se puteau mărita din cauza sărăciei.
Legenda ne spune că Sfântul Nicolae a salvat de la prostituție trei surori sărace. Auzind că tatăl lor se pregătea să le împingă spre desfrâu, Sfântul Nicolae a sărit în ajutor lor. În miez de noapte, acesta a ajuns la casa omului sărman și i-a lăsat o punguță cu bani. Următoarea zi, acesta s-a întrebat cine este autorul și binefăcătorul său. Banii au fost folosiți pentru ca fiica cea mare să se mărite, iar povestea s-a repetat și cu celelalte două fete mai mici.
Bine înțeles ce aceasta este o alta legenda din folclor la adresa Sf. ideea acestor legende este pornita de la creativitatea oamenilor. Nu vom cunoștea probabil niciodată adevarul pur, dar asta e magia Crăciunului sa credem în povesti.
Bine înțeles ce aceasta este o alta legenda din folclor la adresa Sf. ideea acestor legende este pornita de la creativitatea oamenilor. Nu vom cunoștea probabil niciodată adevarul pur, dar asta e magia Crăciunului sa credem în povesti.
Tradiția noastră ne spune că Sfatul Nicolae este ajutătorul văduvelor, orfaniilor, al tuturor oamenilor ce au nevoie de ajutor și al soldatiilor, fiind adesea invocat în timpul luptelor. Așa cum menționam anterior, se spune că acesta își face apariţia pe un cal alb, în timp ce trimite prima zăpadă și păzește Soarele care încearcă să se străcoare pe lângă el spre meleagurile de miazănoapte pentru a lăsa lumea fără căldură și lumină.
TRADITI SI OBICEIURI:
Știm cu toți faptul ca Moș Nicolaie vine în seara de 5 spre 6 Decembrie pentru a lasă copiilor în ghetuțe diverse cadouri, unele mai scumpe, altele mai ieftine, dulciuri sau un cadou simbolic. Dar tot o data mai știm și ca Sf poate aduce și nuielușele pentru cei obraznici. Cei care au primit o nuielușa o pot pune în apa, și dacă înflorește înseamnă ca păcatele le-au fost uitate.
Și dacă de Sf Andreei putnem grâu la înflorit, aflați acum dacă nu Știați, ca de Sf Nicolaie se pun în apa crenguțe de pomi fructiferi, și dacă înfloresc acestea au ca semnificație un an roditor și iertarea păcatelor.
În colindele românești apare foarte des tema florilor dalbe sau cele a florilor de măr ce simbolizează joarda Sf Nicolaie ce trebuie sa fie mereu una de măr.
Și ultima tradiție ne învata ca nu este bine sa oferim cadouri ascuțite, negre sau bijuterii.
Bun dragilor, acesta a fost articolul meu de azi, sper ca va plăcut și ca l-ați găsit interesant.
Va mai urez încă o data un călduros la multi ani și noi ne revedem mâine cu un nou articol.
Va pup și va îmbrățișezi cu drag.😘
Comentarii
Trimiteți un comentariu