Treceți la conținutul principal

Increderea in propria persoana

             Astazi am ales sa abordez un subiect usor cam sensibil din unele puncte de vedere, dar cred eu si unu cam negljat in zilele de azi. Poate putini dintre noi avem o parare buna fata noi insine, sau o parere adevarat, deoarece puterea filtrelor din jurul nostru a devenit mai puternica fata de realitate. Azi abordam increderea in sine si despre cum sa ne iubim si apreciem mai mult. Va voi oferi 10 sfaturi care sper eu sa va ajute. 

               


                 1. Fi tu cu adevarat:  

                    Din punctul meu de vedere a fi tu cu adevarat este cel mai important. Da vei fi judecat (probabil) pentru ceea ce esti cu adevarat, dar de asemenea vor fi si multi ce te vor aprecia. Nu trebuie sa fi copia nimanui pentru a fi pe placul anumitor persoane sau nu trebuie sa intrunesti toate cerintele asa ziselor " standarde de frumosete", doar fi tu asa cum simti tu sa fi.

                2.Schimba ceea ce poti:

        In viata e bine sa te ghidezi in functie de parerile, dorintele, placerile sau pasiunile tale. Daca tu personal esti de parere ca ceva nu merge bine spre exemplu excesul de greutate, cosurile sau orce altceva ce vi se pare voua ca nu merge bine, acestea sunt lucruri relativ minore ce se pot schimba. Orce poate fi schibat fa-o, mai ales daca acel lucru te face fericit.


 


        3.Acepta ce nu poti schimba:

      Cu toti avem acel lucru pe care poate il vrem altfel, precum, culoarea ochilor inaltimea, culoarea pieli si lista poate continua. Acestea plus multe altele sunt mici " defecte" ce nu se pot fi schimbate. Dar totusi putem invata sa traim cu ele sa le acceptam. Toate acestea sunt lucruri  ce ne fac unici.

                4.Schimba anturajul:

            Daca in momentul acesta faci parte dintr-un anturaj sau dintr-o conjunctura " toxica", care nu face altceva decat sa te judece, sa te critice ori sa te descurajeze, ar fi bine sa schimbi grupul cu unul nou care sa te sustina si cu care sa ai mai multe in comun. Deoarece si anturajul poate fi un punct foarte puternc ce ne poate creste sau scade increderea in noi.


 

                5. Petrece timpul cu tine sau investeste timp in tine:

           Daca te simti coplesit de stresul cotidian, sau esti prea obosit, o idee ar fi sa petreci timp cu tine. Aloca-ti o ora 2 sau in functie de timpul pe care il ai sau in functie de cat timp crezi tu ca ai nevoie. In acest timp practica lucruri care te fac sa te simti ferict sau care te relaxeaza, citeste o carte, uita-te la un film, fa plimbari, apucate de un sport. Sunt atat de multe lucruri pe care le putem face singuri pentru a petrece timp in care sa ne regasim sau in care sa luam o pauza de odihna sa ne reinoim " puterile".

             6.Cere ajutor:

        Nu e o rusine in a cere ajutorul cuiva. In viata exista situati, momente , lucruri carora uneori nu le putem face fata singuri si poate avem nevoie sa vorbim cu cineva sau poate sa ne asculte cineva, sa ne incurajeze, si asa mai departe. Sunt lucruri destul de mici, dar foarte importante. Daca inca nu ai gasit pe cineva indeajuns de potrivit in a te asculta nu e o rusine sa vorbesti cu un membru din familia ta sau cu un psiholog, nu e nimic gresit in a face lucrurile astea, e mai bine sa vorbesti despre ele, si nu sa le acumulezi. E foarte usor ca toate aceste suparari ale noastre sa ne afecteze si sa ajunga sa ne fie ca niste frustari ce ne vor traga in jos.

           7.Invata sa lupti/ sau sa incerci sa treci peste:

           Invata sa lupti contra oamenilor care te descurajeaza si care iti " taie aripile", deoarece acesti oameni care cred ca ajuta fac defapt mai mult rau.. Singura " arma" contra lor este ignoranta, daca ignori asa zisele vorbe rele acea persoana se va oprin din a le mai folosi, findca v-a observa ca  nu te mai afecteaza. Tu esti singura persoana in masura sa decizi pentru tine, asa ca daca ai impresia ca acele " sfaturi" nu te ajuta ignora-le sau ia doar ce crezi ca te ajuta din ele.

           8. Nu crede tot ce vezi :

       Vorba aceea " Nu tot ce zboara se manca", asa si in cazul de fata, nu tot ce se gaseste pe net este real. Daca pe Instagram sau pe orice alta retea de socializare viata tuturor pare roz si fara nicio probleme, ei bine treaba nu sta chiar asa. Noi cei din exterior nu le putem vedea problemele sau greutatile ori prin ce au trecut ca sa ajunga unde sunt, noi vedem doar imaginea perfecta a fericiri lor. Daca pe orice retea persoana x sau y arata mai bine decat tine sa stii ca nu e asa, in realitate totul e "regizat", editat ori prea bine gandit. 

                  9.Iubeste-te si iubeste totul in  jurul tau.

             Asa si ce daca nu ai corpul perfect ori in oglinda nu apare reflexia idealului pe care ti-l doresti. Asta este ceva perfect normal. Este bine sa fi altfel si sa nu incerci sa copiezi nu stiu ce model ori nu stiu ce celebritate. Acest altfel te face frumos si perfect asa cum esti tu. Si degeaba la exterior arati "perfect" daca la interior nu esti acea persoana calda si iubitoare si sincera. Iportant e ca la exterior sa se reflecte frumusetea ta din interior, iar tu sa fi reflexia a ceea ce esti cu adevart. Schimbare vine prin lucruri mici la fel ca si iubirea de sine vine prin lucruri mici si insesizabile uneori. Iubeste oameni, natura si totul din jurul tau, fi cald/a, fericit, bun, pur si simplu fi tu, iar oameni din jurul tau te vor iubi pentru ceea ce esti "nu pentru imagine". Si daca nu vor aprecia toti, aia e nu ii poti multumi pe toti, intodeauna v-a fi cineva care sa te judece.

                10.Fa ceea  ce simti indiferent de parerea altora:

        Viata este scurta, iar timpul nu se mai intoarce. De ce sa petrecem timp gandindu-ne la cum ar fi fost daca.... Mai bine facem lucrurile la timpul lor, mai ales daca noi simtim ca le-a venit timpul. In special ar fi bine sa facem lucruri care ne fac pe noi sa ne simtim bine, lucruri precum: schimbarea culorii parului, sau daca vrei sa iti faci un tatuaj ori sa iti faci orice alta schimbare pe care ti-o doresti cu adevarat. Apucate de lucruri noi, activitati noi precum: un sport nou, fa cursuri noi, testeaza mancaruri, fa lucruri pe care nu le-ai mai facut, pur si simplu experimenteaza, simte-te bine, calatoreste si exploreaza, regasest-te in fiecare zi. Fiecare lucru nou pe care il incepem ne ajuta sa descoperim lumea cu alti ochii si de a o intelege altfel.

 

                  Acestea au fost sfaturile pe care le consider eu importante. Sper ca v-am ajutat si nu uitati increderea si iubirea de sine nu vine din vorbele sau faptele altora. Iubeste-te cu adevarat si iubeste-ti micile "defecte"  care te fac un om frumos si original, caci asta e adevarata frumuseste. Si nu uita ai incredere in tine si vei reusi orice.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Blogmas-Ziua 6- Treburii iernatice

        Buna dragilor, o noua zi un nou Blogmas. Bine v-am regăsit și astăzi cu un nou articol festiv.       Cum a fost Sf Nicolaie pentru voi și ce va adus ?      Astăzi vorbim despre diverse modalități de relaxare în perioada rece în care ne aflam.         Prima mea recomandare pentru acest articol este sa faceți orice va face pe voi fericiți. Cum ar fi sa va uitați la un film sau serial în orice tematica va place alături de o paturica groasa și o ciocolata sau cafea calda, cum prefera fiecare. Poate și în compania unui prieten pufos sau al unei persoane dragi.     O alta recomandare ar fi sa petreceți timp cu familia, cu persoanele dragii și cu oricine va poate aduce o satisfacție.      Sa vizitați locuri fabuloase în aceasta perioada cum ar fi: târgurile de Crăciun, vizite la munte, la schi sau în vacanta în zone rurale din România.      Tot în aceasta perioada va recomand sa va bucurați de orice atenție veți primii din parte oamenilor din jurul vostru, orice cadou sau orice gest m

Met Gala

           Buna dragilor, pentru articolul de azi m-am gandit sa povestim si sa impartasesc si cu voi opinia mea despre cateva tinute care mi-au placut.      Astazi vorbim despre Met Gala ce a avut loc la New York, pe data de 2 mai. Tin sa mentionez ca eu nu sunt deloc avizata sau in masura sa imi dau cu parerea asupra creatiilor care au fost prezente, dar pot sa va spun  despre ce mi-a placut si ce chiar m-a impresionat. Am ales sa vorbim despre aceasta gala astazi, deoarece este unul din evenimentele mele preferate pe care il urmaresc cu mare drag. Sunt de parere ca absolut toate tinutele care sunt prezentate sunt extraordinar  de spectaculoase, fie ca imi plac mie sau nu.         Inainte de a incepe sa va arat ceea ce mi-a placut, vreau sa spun si cateva informatii interesante despre acest eveniment.      Met Gala se tine din 1995 la New York, iar aceasta gala  celebreaza moda  intr-un mod extravagant, avand ca scop nu doar defilarea celebritatilor in cele mai superbe si neobișnuite

Blogmas- Ziua 4- Machiaj de Crăciun

            Buna dragilor, astăzi vin la voi cu un machiaj de Crăciun, ceva simplu și special.        Pana începem sa povestim chiar aș vrea sa știu părerea vostru despre cele trei articole postate pana acum.  V-au plăcut? le-ați găsit interesante? Și vreau sa știu dacă ne-ați vizitat sâmbătă la târg?     Dacă răspunsul este de, detaliați ce va plăcut, ce nu, ce ar mai trebuii îmbunătățit.      Și încă un bonus pe data de 17 și 18 decembrie voi fi iar la târgul Lott de pe Calea Victoriei nr 32-34.     Bun astăzi am zis ca vin la voi cu un machiaj tare interesant și drăguț de Crăciun.       Am ales acest prim machiaj craciunistic așa simplu, pentru a va inspira și pentru al face ori cine isi dorește.  Plus am văzut machiajul pe Pinterest și m-am gândit ca e perfect ca prim machiaj. Și da or sa mai urmeze câteva pana la finalul Blogmasului.         Am început machiajul simplu, prin a îmi curata tenul foarte bine și prin al pregatii cu seruri și baza de machiaj. Prima data am făcut ochii