Treceți la conținutul principal

Guerlain

 

                           Buna dragii mei frumosi!

       Astazi vin la voi cu un nou articol din rubrica de istorie a creatorilor de moda sau cosmetice.

            Acum vin la voi cu una din primele case de parfumerii din lme, aceasta fiind Guerlain.

                 VIATA LUI PIERRE-FRANCOIS-PASCAL GUERLAIN 

        Acesta se naste in orasul Abbeville, in Franta, la data de 3 aprilie 1798.

      Se naste intr-o familie cu vechime, cunoscuta si instarita. Tatal acestuia ( Luis-Francois Guerlain) ramane orfan de la varsta de 2 ani, urmand ca la maturitate sa se casatoreasca cu Marquerite- Augustine. 

       Pierre mai avea o sora pe nume Augustine-Therese-Antoinette.

  In 1817, cu sprijinul familiei pleaca catre Paris pentru as-i indeplini visul de a crea parfumuri. La momentul acesta avand doar varsta de 19 ani. 

   Cariera lui ia nastere in calitate de comis-voiajor si vanzator ambulant la familia Briard. Tot in acest an semneaza primul sau contract, Iar jobul lui consta in reprezentarea produselor cosmetice, in schimbul unei remuneratii de 1200 de franci, fiind o suma foarte mare pentru acea vreme.

         Dupa semnarea contractului urmeaza sa plece in prima lui calatorie de afaceri ( de la 10 august 1817 pana la 3 ianuarie 1818). In calatoria lui acesta invata si limba latina.

      In anul 1822 semneaza un contract cu " Dissey et Priver", fiind o parfumerie eleganta. Si tot in acest an intra si in societatea " Des Comspolites Unis", ce era formata din comercianti intinerati in Amserdam.

          La varsta de 26 de ani ( 1826), intra in randul francmosoneriei. Pentru el, acest lucru reprezenta un curent umnist, de care se simtea aproape, dar si o retea de relatii si influente, care i-ar fi putut fi de ajutor candva.

       Guerlain se gandea sa intre in slujba liberalismului politic. Momentan tanarul inca mai semna pentru inca 2 ani cu casa Briard, care s-a mutat de pe Saint-Victor in Rue Saint-Denis.

       La 1827, Guerlain se instaleaza in nord-est, in Rue Beaurepaire, la nr 10.

                   INCEPUTURILE AFACERII SALE:

            Guerlain, isi deschide o pravalie, plasata foarte inspirat pe Rue Rivoli, acolo unde astazi putem gasi hotelul Le Meurice, magazinul fiind deschis o data cu hotelul.

      Nu la mult timp de la deschidere magazinul e vizitat de domne elegante, venite sa cumpere lotiunea ce albea dinti ( ce era importat din Anglia) .  Inca de la deschidere acesta avea o gama larga de parfumuri, unul dintre ele fiind numit Eau de Campan, in onoarea cameriste reginei Maria-Antoaneta.

       Cand is deschide fabrica la " tara" la umbra Arcului de Triumf, pe strada Saint-Claud, la nr 2, intr-o cladire nu foarte mare, la care avea 12 angajati si o administratora.

     Pe 13 mai 1830 se casatoreste cu Louise-Adelaide Boulay Pelouse de l'Etoile. Acestia urmand sa nasca primul copil ce le va muri la varsta de 5 ani. La numai un an de la moartea primul copil acestia vor mai avea inca un copil Abel urmand Aime ( baiat 1834), Gabriel ( 1841) si cele doua fice, Alib ( 1832) si Edith ( 1836).

     Pascal, v-a avea garantia stiintifica in creea cosmeticelor datorita socrului sau.

 A creat un parfum pentru imparateasa Eugenie, sotia lui Napoleon al III-lea. S-a intamplat in 1853, iar parfumul a fost atat de apreciat, incat Guerlain a devenit parfumierul Curtii Regale. Poate ca acesta este motivul pentru care toate produsele Guerlain au o aura regala. Este intiparita in ADN-ul lor.

        Acesta ultoerior urmeaza sa produca si produse utilizate in machiaj.

    Meteorites Pearls, primele produse de machiaj din istorie in forma de perle colorate ce ofera luminozitate si uniformizeaza tonul pielii, sunt concepute manual numai de artizani instruiti.  pt, Meteorites Pearls sunt rezultatul priceperii artizanilor.

 

       Bun dragiilor acesta a fost primul articol despre Guerlain, urmand sa mai fac unul dedicat faimosului sau parfum Shalimar, si produselor ce au schmbat istoria. 

     Sper ca v-a placut si ca v-a inspirat.

 Noi ne vedem martea viitoare, va pup si va imbratisez.😘

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Blogmas-Ziua 6- Treburii iernatice

        Buna dragilor, o noua zi un nou Blogmas. Bine v-am regăsit și astăzi cu un nou articol festiv.       Cum a fost Sf Nicolaie pentru voi și ce va adus ?      Astăzi vorbim despre diverse modalități de relaxare în perioada rece în care ne aflam.         Prima mea recomandare pentru acest articol este sa faceți orice va face pe voi fericiți. Cum ar fi sa va uitați la un film sau serial în orice tematica va place alături de o paturica groasa și o ciocolata sau cafea calda, cum prefera fiecare. Poate și în compania unui prieten pufos sau al unei persoane dragi.     O alta recomandare ar fi sa petreceți timp cu familia, cu persoanele dragii și cu oricine va poate aduce o satisfacție.      Sa vizitați locuri fabuloase în aceasta perioada cum ar fi: târgurile de Crăciun, vizite la munte, la schi sau în vacanta în zone rurale din România.      Tot în aceasta perioada va recomand sa va bucurați de orice atenție veți primii din parte oamenilor din jurul vostru, orice cadou sau orice gest m

Met Gala

           Buna dragilor, pentru articolul de azi m-am gandit sa povestim si sa impartasesc si cu voi opinia mea despre cateva tinute care mi-au placut.      Astazi vorbim despre Met Gala ce a avut loc la New York, pe data de 2 mai. Tin sa mentionez ca eu nu sunt deloc avizata sau in masura sa imi dau cu parerea asupra creatiilor care au fost prezente, dar pot sa va spun  despre ce mi-a placut si ce chiar m-a impresionat. Am ales sa vorbim despre aceasta gala astazi, deoarece este unul din evenimentele mele preferate pe care il urmaresc cu mare drag. Sunt de parere ca absolut toate tinutele care sunt prezentate sunt extraordinar  de spectaculoase, fie ca imi plac mie sau nu.         Inainte de a incepe sa va arat ceea ce mi-a placut, vreau sa spun si cateva informatii interesante despre acest eveniment.      Met Gala se tine din 1995 la New York, iar aceasta gala  celebreaza moda  intr-un mod extravagant, avand ca scop nu doar defilarea celebritatilor in cele mai superbe si neobișnuite

Blogmas- Ziua 4- Machiaj de Crăciun

            Buna dragilor, astăzi vin la voi cu un machiaj de Crăciun, ceva simplu și special.        Pana începem sa povestim chiar aș vrea sa știu părerea vostru despre cele trei articole postate pana acum.  V-au plăcut? le-ați găsit interesante? Și vreau sa știu dacă ne-ați vizitat sâmbătă la târg?     Dacă răspunsul este de, detaliați ce va plăcut, ce nu, ce ar mai trebuii îmbunătățit.      Și încă un bonus pe data de 17 și 18 decembrie voi fi iar la târgul Lott de pe Calea Victoriei nr 32-34.     Bun astăzi am zis ca vin la voi cu un machiaj tare interesant și drăguț de Crăciun.       Am ales acest prim machiaj craciunistic așa simplu, pentru a va inspira și pentru al face ori cine isi dorește.  Plus am văzut machiajul pe Pinterest și m-am gândit ca e perfect ca prim machiaj. Și da or sa mai urmeze câteva pana la finalul Blogmasului.         Am început machiajul simplu, prin a îmi curata tenul foarte bine și prin al pregatii cu seruri și baza de machiaj. Prima data am făcut ochii