Treceți la conținutul principal

Istoria Machiajului- partea a trei a

 

 


         Asa bun dragilor, astazi am venit si cu ultima parte din Istoria machiajului. Stiu a fot lung si mult, dar cum am mai zis este o istorie bogata cu multe de spus.

      Astazi vin cu decadele de la 1960 pana in 2000. Sper sa nu fie si asta asa lung, pentru ca stiu ca majorotatea nu aveti timp sau rabdare sa cititi atat.

     


                    1960



  Anii 60 vin cu multe schimbari si revolutii in industrie, iar machiajul devine din ce in ce mai comun si mai acceptat in societate.

       In acest an amendamentul legal pentru aditivii de culoare cer ingredientelor ce coloreaza produsele cosmetice sa fie testate pentru siguranta de catre FDA ( Food and Drug Adminstration). Acesti anii au fost dominati de faimosul trand hippied, o revolutie a feminismului, ca fiind o trecerea de la o femeie casnica la una moderna. Datorita exprimarii libertati apar schimbari majore in: coafura, machiaj imbracaminte si stil de viata. Fashion icon-ul este faimoasa Twiggy, ce in 1966 a fost votata ca fiind cea mai frumoasa femeie britanica a anului. In perioada aceasta apar genele false, machiajele grafice, eyeliner-ul ce este aplicat intr-o linie curba este aplicat atat pe pliu cat si pe ploeapla inferioara. Iar liniile sunt scoase in evidenta de culorile de pe ploape si de linia apei. Si un alt trend tare popular atunci era desenarea cu eyeliner-ul de gene false pe pleoapla de jos. 

          In 1967, Estee Lauder incepe extinderea si lanseaza noua gama de produse numita Cliniqe, care pune acent pe stiinta cand vine vorba de ingrijire si cosmetice. 

      Look-ul ce defineste perioada este creearea ochilor mari ca de caprioara.

  

                       1970 



      O revolutie ce apare in acesti anii este marcata de avocatul si chimistul Anthony Overtor, ce extinde creearea de produse pentru femeile de culoare.

       Printre cele mai frumoase femei ale vremei se numara: Jacqueline Kennedy Onassis, Bo Derek si Farah Fawcett. In 1972, Ilana Harkavi, lanseaza o linie de prduse " Il Makiage", linia fiind plasata pe piata ca fiind machiajele make-up artistilor. La doi ani mai tarziu Lauren Hutton semneaza primul contract pentru un brand de machiaj. Revlon ii ofera acesteia suma de 100.000 de dolari. La scurt timp dupa, in 1975, Trish McEvoy lanseaza o linie de pensule ce vine in ajutorul deficitului de ustensile ce se afla pe piata, Doi ani mai tarziu apare si Calvin Klein ce lanseaza o linie cosmteica ce va fi relansata si in 2005.

                      1980



      Usor ne apropiem de prezent, dar pana atunci ani 80 nu erau de ratat, deoarece acestia vin cu cele mai majore si excentrice schimbari din istoria industriei.

      Muzica disco lasa o amprenta profunda asupra modei si machiajului, prin nonconformismul si expresivitatea acestora. Fashion iconul vremii era Madonna. Iar in machiaj se foloseau foarte mult culorile puternice, electrice si stralucitoare atat la ochii cat si pe buze. Iar in trend erau fardurile sidefate. Si predominau nuante de fuxia, albastru, verde si violet. Brand-uri precum Avon si Mary Kay lanseaza palete de farduri pentru a face alegere unei scheme de culori mai usoara. Pe langa Madonna, mai regasim ca fashion icon si pe Grace Jones, Jane Fonda si Pat Benatar. 

        In 1984 Frank Toskan si Frank Angelo lanseaza brand-ul " Makeup Art Cosmetics" cunoscut astazi ca MAC. Linia lor de cosmetice, castia multi fani, desi ele au fost gandite initial pentru idustria modei si pentru fotografiile speciale. Acestia avand si un moto foarte puternic: " all ages, all races, all sexes".

     In acelas an Make Up For Ever este lansat si el de catre Danny Sanz si Jacques Waneph, avand acelas scop ca si cei de la MAC, bineinteles ca si acestia au intanlit un real succes.

      Iar un an mai tarziu Paulina Porizkova semneza un contract prin care devine oficial " fata" brand-ului Estee Lauder.

                    1990



          Si am ajuns la decada anilor cei mai prilenici pentru machiaj, unde totul este deja mai normalizat in industrie, unde era ceva normal sa porti machiaj pe strada si unde industria isi cunoaste si perioada de glorie.  Se intoarce la moda look-ul natural.

      Cele mai frumoase femei ale vremii erau Jennifer Lopex si Jennifer Aniston, iar cele mai celebre fotomodele ale vremii le avem pe Linda Evangelista, Christy Turlington, Naomi Campbell, Cindy Crawford si Tatjana Patiz.

        In 1991 Bobbi Brown, lnseaza o linie de cosmetice ce se bazeaza pe 10 rujuri in nuante de maro. Iar modelul Iman isi lanseaza propriul brand ce era destinat persoanelor de culoare.

         Cum am supus si mai sus acesta a fost anul perfect si productiv. In acet an il avem si pe Francois Nars ce lanseaza brand-ul Nars cu prima sa linie de 12 rujuri. Acesta este si primul ce creeaza prima reclama filmata de advertisting pentru as-i promova marca.

       In 1996, " Creme de la Mer", o crema puternica si dezvoltata de un fizician este relansata. Si tot in acest an Laura Mercier apare si ea pe piata de productie cu propriul sau brand.

        La sfarsitul anilor 90 ( 1999) Sonia Kashuk lanseaza " The Sonia Kashuk Professional Makeup Collection" pentru Target. Si aceasta este o lansare de mentionat, deoareca fost prima colaborare dintre o celebritate si un retailer mass-market.

                2000

       Si uite asa am ajuns si cu 22 de anii in urma, unde industria eszte ceva mai cunoscuta de multi dintre noi. Unele dintre tendinte se resimt si azi printre noi, mai ales ca moda este ciclica si revina la un anumit timp, iar acum suntem undeva prin aceea perioada in care trand-urile revin la viata.

     Un fashion icon al vremii este Sarah Jessica Parker, ce imbina cu gratie mai multe stiluri. In make-up tenul bronzat este considerat un must-have, si avem influente din anii 60, cu un eyeliner accentuat si negru intens, dar si accente de culori electrice si tarii ce vin din anii 80. Apare si machiajul smokey eyes, un machiaj ce contura din amestec de culori de negru sau maro pe ploapa superioara si blenduirea acestora catre arcada. 

       In aceasta perioada machiajul deja a devenit ca o prelungire a personalitati si a identitati noastre. Marea majoritate apelam la astefl de lucruri pentru a ne simti mai bine, mai frumoase sau mai ingrijite. De asemenea aici este si perioada in care apar o multitudine de alte trenduri, iar noi ne putem alege pe care sa il urma, iar regulile nu mai sunt atat de stricte.

    Bun dragilor acesta a fost aricolul de azi. Si cu cele spuse acum incehi si minesria de Istorie a machiajului. Ce sper ca va placut, ca ati gasit-o utila si interesanta. Pana data viitoare ne auzim pe Instagram. Inaca atsept raspunsurile cu decada voastra preferata.

       Eu va pup si va imbratisez.😘

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Blogmas-Ziua 6- Treburii iernatice

        Buna dragilor, o noua zi un nou Blogmas. Bine v-am regăsit și astăzi cu un nou articol festiv.       Cum a fost Sf Nicolaie pentru voi și ce va adus ?      Astăzi vorbim despre diverse modalități de relaxare în perioada rece în care ne aflam.         Prima mea recomandare pentru acest articol este sa faceți orice va face pe voi fericiți. Cum ar fi sa va uitați la un film sau serial în orice tematica va place alături de o paturica groasa și o ciocolata sau cafea calda, cum prefera fiecare. Poate și în compania unui prieten pufos sau al unei persoane dragi.     O alta recomandare ar fi sa petreceți timp cu familia, cu persoanele dragii și cu oricine va poate aduce o satisfacție.      Sa vizitați locuri fabuloase în aceasta perioada cum ar fi: târgurile de Crăciun, vizite la munte, la schi sau în vacanta în zone rurale din România.      Tot în aceasta perioada va recomand sa va bucurați de orice atenție veți primii din parte oamenilor din jurul vostru, orice cadou sau orice gest m

Met Gala

           Buna dragilor, pentru articolul de azi m-am gandit sa povestim si sa impartasesc si cu voi opinia mea despre cateva tinute care mi-au placut.      Astazi vorbim despre Met Gala ce a avut loc la New York, pe data de 2 mai. Tin sa mentionez ca eu nu sunt deloc avizata sau in masura sa imi dau cu parerea asupra creatiilor care au fost prezente, dar pot sa va spun  despre ce mi-a placut si ce chiar m-a impresionat. Am ales sa vorbim despre aceasta gala astazi, deoarece este unul din evenimentele mele preferate pe care il urmaresc cu mare drag. Sunt de parere ca absolut toate tinutele care sunt prezentate sunt extraordinar  de spectaculoase, fie ca imi plac mie sau nu.         Inainte de a incepe sa va arat ceea ce mi-a placut, vreau sa spun si cateva informatii interesante despre acest eveniment.      Met Gala se tine din 1995 la New York, iar aceasta gala  celebreaza moda  intr-un mod extravagant, avand ca scop nu doar defilarea celebritatilor in cele mai superbe si neobișnuite

Blogmas- Ziua 4- Machiaj de Crăciun

            Buna dragilor, astăzi vin la voi cu un machiaj de Crăciun, ceva simplu și special.        Pana începem sa povestim chiar aș vrea sa știu părerea vostru despre cele trei articole postate pana acum.  V-au plăcut? le-ați găsit interesante? Și vreau sa știu dacă ne-ați vizitat sâmbătă la târg?     Dacă răspunsul este de, detaliați ce va plăcut, ce nu, ce ar mai trebuii îmbunătățit.      Și încă un bonus pe data de 17 și 18 decembrie voi fi iar la târgul Lott de pe Calea Victoriei nr 32-34.     Bun astăzi am zis ca vin la voi cu un machiaj tare interesant și drăguț de Crăciun.       Am ales acest prim machiaj craciunistic așa simplu, pentru a va inspira și pentru al face ori cine isi dorește.  Plus am văzut machiajul pe Pinterest și m-am gândit ca e perfect ca prim machiaj. Și da or sa mai urmeze câteva pana la finalul Blogmasului.         Am început machiajul simplu, prin a îmi curata tenul foarte bine și prin al pregatii cu seruri și baza de machiaj. Prima data am făcut ochii