Buna frumosii si frumoasele mele, astazi vin cu un articol din seria Retete de Duminica ceva mai special, fiind un articol ce va aparea chiar in ziua de Paste.
Cu ocazia aceasta vreau sa va urez un Paste fericit, plin de iubire, bucurie si lumina, si sper ca toate persoanele drage voua sa fie altaruri de voi!!!💖
In acest articol voi prezenta tot ceea ce se afla pe masa mea festiva, si voi povesti putin despre fiecare.
Oua rosii
Traditia vopsitului de oua este mult mai veche decat stim noi, insemnand ca dateaza de acum 2.000 de ani. Chinezi vopseau oualele si le ofereau ca dar pentru echilibru,creatie, fecunditate si simbol al vietii. Intre timp traditia a ajuns si la crestini, pastrandu-se traditia chiar si pana azi in anumite tarii din Europa si Asia. La noi vopsitul oualelor a devenit o adevarata arta mai ales pentru oamenii mai batranii ce respecta cu adevarat traditiile. Si venind vorba de legende in tara noastra exista o gramada de unde putem alege, doar ca eu azi am sa o prezint pe cea mai cunoscuta: Se spune ca insasi Maica Domnului ar fi pus un cos cu oua sub crucea pe care fiul ei era rastignit. Erau ouale pe care voia sa le dea soldatilor ca sa-i induplece sa aiba mila de fiul ei. Sangele Mantuitorului, simbol al vietii, care a curs peste ouale din cos, le-a inrosit.
Asa ca din casa mea anul acesta nu aveua cum sa lipseasca oualele rosi, mai degraba oualele foarte colorate.
Drobul
Drobul este unul din specialitatile ce nu vor lipsi nicioadata in ziua de Paste de pe mesele roamanilor. Acest fel de manacre poate fi facut din miel cat si din pui, folosindu-se organele animalelor. Organe precum inima, ficat, pipota chiar si putina carne, iar in mijlocul lui se aseaza un ou tiata.
Salata Boeuf
Faimoasa salata de boeuf nu avea cum sa lipseasca de la sarbatorile Pascale, cum ea de altfel nu lipseste de la niciun eveniment sau sarbatoare tipic romaneasca. Aceasta se prepara foarte simplu si rapid. Fierbem 1,2,3 ( cati vrem) morcovi si cartofi, in timpul acesta taiem cativa castraveti si ardei muratii si ii lasam la scurs. Dupa ce s-au fiert legumele le curatam de coaja le taiem si pe ele marunt, dupa care le amestecam cu muraturile punem maioneaza amestecam si o asezam frumos. La final o ornam asa cum vrem si e gata de servit.
De mentionat ca se poate adauga si carne, dar dupa gust cine vrea si in ce cantitate se vrea.
Aperitive
In primul rand am avut tipicul aperitiv ce contine legume, mezeluri si branzeturi.
Ouale umplute, care sunt un adevarat deliciu si se prepara si foarte repede. Trebuie doar sa fierbem oualele, dupa ce se racesc le curatam le taiem de la jumatate si le scoatem galbenusul.
Creeam compozitia din maioneza, galbenus si putina zeama de lamie, urmand sa umplem oualele, dupa care sa le ornam dupa propia placere.
Aici este pur si simplu smanatana amestecata cu usturoi, ceapa si patrunjel.
Daria.Elenashop de sarbatori
Pentru incheiere vreau sa va amintesc de micul meu magazin de bijuterii, unde puteti gasi o mare diversite de bijuterii, chiar si colectia speciala de Paste. Daca doriti sa aruncati o privire asupra produselor va astept pe Instagram: https://instagram.com/daria.elenashop?r=nametag
Acesta a fost aricolul meu special de azi, sper ca v-a placut si ca l-ati savurat alaturi e cei dragi. 😘
Comentarii
Trimiteți un comentariu