Treceți la conținutul principal

Shalimar - Guerlain

 


        Buna dragilor am revenit cu un ultim articol înainte de minunatul Blogmas ce va sa vina de la 1 Decembrie.

       Scuze pentru lipsa mea, doar ca am tot fost prinsă în ultimul timp cu diverse probleme, dar am revenit.
     Astăzi vorbim iar despre unul dintre cele mai populare parfumuri din lume.  Dacă vreți mai multe detalii despre cine a fost creatorul acestui parfum găsiți un articol întreg dedicat lui:Guerlain

      Guerlain era foarte pasionat de o legenda indiana din sec. XVIII, așa ca vrea sa o evoce sub forma unui parfum. Acesta cultiva materiile prime chiar în grădina amplă a fabrici sau la proprietatea sa din Normandia. Pierre Creează " Sapoceti", săpunuri pe baza de de aroma de trandafiri, de gardenie sau iasomie, ape de toaleta ( Senteurs des Champs sau Bouqet de la Ferte) și un balsam dedicat sânilor femeilor ce alapteaza. Acesta mai crează și pudre și farduri de obraz, iar în 1836, concepe unul din primele rujuri de buze Automatisme.
     Avea creme cu castravete ce aveau succes în Paris mai ales ca femeile nu respingeau nicio crema de " trandafiri cu limacsi " Guierlain crează unul dintre primele parfumuri ciprate " Chupre". Gloria suprema o cunoaște după lansarea parfumului " Cologne Imperiale", creat pentru Eugine, soția  lui Napoleon al III-lea. Acest fapt ii aduce titlul de " Brevetat al Mejestatii Sale". Acest parfum conținea bergamota, rozmarin, lamaie și flori de portocal, iar Sticluța era conceputa de sticlari casei Guerlain. Avea mici" olane" în relief inspirate de coloanele Vendome și sunt decorate cu 69 de albine, simbol al imperiului și al casei Guerlain, iar eticheta verde cu alb reprezenta Vulturul Imperial, pentru variantele de lux albinele erau pudrate în aur.
    Tot o data și faimosul Honore de Balzac era unul din admiratorii casei Guerlain.


       O data cu moartea lui Pierre, Aime și Gabriel fii săi au moștenit afacerea. Aime se ocupa de crearea parfumurilor, iar Gabriel cu gestionarea afaceri.
    1870 este marcat de invenția primului baton de ruj reincarcabail, introdus într-un etiu cu mecanism de ridicare, și tot Aime mai inventează și parfumurile Fleurs d'Italie ( 1884) și Jacky ( 1889) primul parfum modern din istorie. Aime pariază pe progresele chimiei și îmbină moleculele de sinteza, în special vanilina și cumarina. Notele parfumului Jacky sunt: lavanda, muscata și vanilina. Numele parfumului provenind de la fiul lui Gabriel, iar sticla parfumului este creată de Baccarat împreună cu Gabriel și are o forma patrata cu un dop ce arata cu cel al sticlelor de sampanie.


26 de ani mai târziu Jacky urmează sa creeze parfumul Shalimar. 
  Din 1890 Jacky nepotul lui Aime ii ia locul în crearea parfumurilor. Jacques face un siaj olfactiv ce se va regăsi de atunci în toate parfumurile casei Guerlain. Acest siaj era pe baza de: vanilina, bergamota, boabe de Tonka, iris și iasomie plus un ingredient secret pana în ziua de azi numit " Guerlinade". În 1904 apare parfumul " Camps-Elysees", al cărui flacon era realizat în forma de țestoasă și din cristal de Baccarat. 



      În 1921 Jacky se lansează în creerea unui nou parfum Shalimar ce va fi ținut secret pana în 1925. Parfumul va fi prezentat pentru prima data cu ocazia " L'Exposition internationale des Arts Decoratif" de la Grand Palais Paris, o expoziție pentru parfumieri din toată lumea și pentru produsele de lux.

        Jacky era foarte pasionat de povestea de dragoste dintre Sahul Jahan și Mumtaz Mahala, când a creat parfumul acesta nu fusese niciodată în India de Nord.  Sahului Jahan, ce era un împărat mongol, iar soția sa îl iubea enorm și îl urma peste tot pana în anul 1631 când Mumtaz Mahala moare după ce naște al 14 copil. Soțul ei îndurerat se hotărăște sa creeze un mausoleu a cărui construcție va dura 15 ani. Taj Mahal " Palatul Coroanei"  face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1983, iar Grădinile Shalimar " Căminul iubirii" în sanscrita, au fost create de Jahan și înconjurau palatul din Lahore. 


      În 1921 chimistul Du Pon ii prezintă lui Guerlain o noua vanilina de sinteza ( etilvanilina), acesta o toarnă peste parfumul Jacky și așa spre un parfum nou. Primul parfum oriental. 

                                       Notele parfumului Shalimar

     Note de vârf:   Aromele citrate din Jacky și bergamota

     Notele de mijloc: Iasomia și trandafirul 

     Notele de baza: Vanilia, boabele de Tonka, irisul, rășină de oponax și paciuli

   Recipientul acestuia avea un design realizat de Raymond Guerlain ( varul lui Jaques), sticla reprezenta un havuz din cristal de Baccarat, amintind de palatul Indian, capacul ce era tot din cristal în nuanțe de bleumarin, în forma de semiluna, e etalat sub forma unui evantai, iar eticheta reia desenele grafice ale marmurei regăsite pe Taj Mahal.

     Shalimar devine rapid un parfum de succes. În 1945 parfumul apare și în filmul The Women. Iar reclama promovări acestuia vine însoțită de mesajul " Parfumul rade de trecerea timpului".


     Bun dragilor acesta a fost ultimul articol pe anul acest, sper ca l-ați găsit interesant și util, iar noi ne revedem atât aici cu Blogmasul de pe data de 1 decembrie pana pe 25 decembrie, cât și pe Instagram.Daria.ella_
      Va pup și va îmbrățișezi cu drag.😘


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Blogmas-Ziua 6- Treburii iernatice

        Buna dragilor, o noua zi un nou Blogmas. Bine v-am regăsit și astăzi cu un nou articol festiv.       Cum a fost Sf Nicolaie pentru voi și ce va adus ?      Astăzi vorbim despre diverse modalități de relaxare în perioada rece în care ne aflam.         Prima mea recomandare pentru acest articol este sa faceți orice va face pe voi fericiți. Cum ar fi sa va uitați la un film sau serial în orice tematica va place alături de o paturica groasa și o ciocolata sau cafea calda, cum prefera fiecare. Poate și în compania unui prieten pufos sau al unei persoane dragi.     O alta recomandare ar fi sa petreceți timp cu familia, cu persoanele dragii și cu oricine va poate aduce o satisfacție.      Sa vizitați locuri fabuloase în aceasta perioada cum ar fi: târgurile de Crăciun, vizite la munte, la schi sau în vacanta în zone rurale din România.      Tot în aceasta perioada va recomand sa va bucurați de orice atenție veți primii din parte oamenilor din jurul vostru, orice cadou sau orice gest m

Met Gala

           Buna dragilor, pentru articolul de azi m-am gandit sa povestim si sa impartasesc si cu voi opinia mea despre cateva tinute care mi-au placut.      Astazi vorbim despre Met Gala ce a avut loc la New York, pe data de 2 mai. Tin sa mentionez ca eu nu sunt deloc avizata sau in masura sa imi dau cu parerea asupra creatiilor care au fost prezente, dar pot sa va spun  despre ce mi-a placut si ce chiar m-a impresionat. Am ales sa vorbim despre aceasta gala astazi, deoarece este unul din evenimentele mele preferate pe care il urmaresc cu mare drag. Sunt de parere ca absolut toate tinutele care sunt prezentate sunt extraordinar  de spectaculoase, fie ca imi plac mie sau nu.         Inainte de a incepe sa va arat ceea ce mi-a placut, vreau sa spun si cateva informatii interesante despre acest eveniment.      Met Gala se tine din 1995 la New York, iar aceasta gala  celebreaza moda  intr-un mod extravagant, avand ca scop nu doar defilarea celebritatilor in cele mai superbe si neobișnuite

Blogmas- Ziua 4- Machiaj de Crăciun

            Buna dragilor, astăzi vin la voi cu un machiaj de Crăciun, ceva simplu și special.        Pana începem sa povestim chiar aș vrea sa știu părerea vostru despre cele trei articole postate pana acum.  V-au plăcut? le-ați găsit interesante? Și vreau sa știu dacă ne-ați vizitat sâmbătă la târg?     Dacă răspunsul este de, detaliați ce va plăcut, ce nu, ce ar mai trebuii îmbunătățit.      Și încă un bonus pe data de 17 și 18 decembrie voi fi iar la târgul Lott de pe Calea Victoriei nr 32-34.     Bun astăzi am zis ca vin la voi cu un machiaj tare interesant și drăguț de Crăciun.       Am ales acest prim machiaj craciunistic așa simplu, pentru a va inspira și pentru al face ori cine isi dorește.  Plus am văzut machiajul pe Pinterest și m-am gândit ca e perfect ca prim machiaj. Și da or sa mai urmeze câteva pana la finalul Blogmasului.         Am început machiajul simplu, prin a îmi curata tenul foarte bine și prin al pregatii cu seruri și baza de machiaj. Prima data am făcut ochii